Selecteer een pagina

Vergeet dit niet als je naar het buitenland gaat verhuizen

De dingen die geregeld moeten worden als jij gaat emigreren, verschillen per land. Wel zijn er een aantal dingen die standaard geregeld of veranderd moeten worden. klik hier als jij meer informatie wilt over verhuizen naar het buitenland en waar je aan moet denken.

Dit moet jij regelen als jij naar het buitenland wilt verhuizen

Een van de belangrijkste dingen die jij moet regelen als jij naar het buitenland gaat verhuizen, zijn de documenten die het land waar jij wilt gaan wonen vereist. Dit verschilt per land en moet je dus zelf uitzoeken. Het ene land vereist dat jij een visum aanvraagt, terwijl dit voor een ander land helemaal niet hoeft. over het algemeen is de regel dat je het niet nodig hebt binnen de Europese Unie en het Schengengebied. Ook voor de ABC-eilanden en landen zoals Sint Maarten is een visum niet nodig. Kijk dus goed voordat jij naar het buitenland wilt verhuizen of je wel of niet een visum moet hebben.

Verzekeringen regelen als jij naar het buitenland wilt verhuizen

Als jij van plan bent om naar het buitenland te verhuizen, dan is het ook belangrijk dat je alle verzekeringen op orde hebt. Er is namelijk een grote kans dat je het overgrote deel van je verzekeringen niet kunt houden. Deze zul je stop moeten zetten en opnieuw aanvragen in het land waar je naartoe gaat verhuizen. Ook belastingen en je pensioen verlopen anders als je in een ander land gaat wonen. De regels verschillen per land en kun je online vinden. Ook zijn er veel bedrijven die mensen kunnen helpen met het regelen van de emigratie. Dit kun je ook online vinden en neemt heel wat zorgen weg.

Zorg dat al jouw zaken op orde zijn

Naast de verzekeringen, belastingen en pensioenfondsen die veranderen, zijn er nog andere dingen die anders zijn in het buitenland. Je moet dingen gaan regelen met je bank of misschien heb je nog schulden die afgelost moeten worden. Het is belangrijk om te zorgen dat je DigiD op orde is. Je kunt daarmee namelijk veel zaken regelen. Met je DigiD kun je dingen regelen met de Nederlandse overheid, met je zorgverzekering, dingen op het gebied van onderwijs of met je pensioenfonds. Als je al in het buitenland woont, dan zit het iets ingewikkelder. Je kunt je DigiD dan niet zo eenvoudig aanvragen. Zorg daarom dat dit al geregeld is, voordat je definitief verhuist.