Selecteer een pagina

Kan ik een auto verzekeren na rijontzegging?

Als je een rijontzegging hebt gekregen dan heb je een overtreding begaan die ernstig is. Daarmee maak je het jezelf niet eenvoudig om een verzekering af te sluiten. Over het algemeen doen maatschappijen een check voordat ze je een contract aanbieden. Met een rijontzegging achter je naam wordt het vinden van een partij die je wil verzekeren niet makkelijk. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden. Wat de mogelijkheden zijn vertellen we je graag in dit artikel. De keuze is beperkt, maar het is beter dan niets natuurlijk. Lees snel verder als je wilt weten wat er voor jou mogelijk is.

Onderzoek mogelijkheden reguliere maatschappijen

Je kunt met een rijontzegging een poging wagen om toch een reguliere maatschappij te vinden die bereid is om met je in zee te gaan. Het is de moeite waard om te testen, al adviseren we je om er niet te veel tijd en effort in te stoppen. De kans is klein dat je een partij vindt. Het hangt ook wel af van de ernst van de ontzegging. Als het voor een paar weken is, is dat een ander verhaal dan een paar jaar. Onderzoek de mogelijkheden bij een paar partijen en laat het daarbij als het niet lukt. Dan weet je genoeg namelijk. Andere reguliere maatschappijen zullen je dan ook niet accepteren.

Voorkom herhaling na rijontzegging

Een belangrijke tip die we je willen meegeven na een rijontzegging is de volgende. Beter je leven en zorg dat je zo snel mogelijk van de ontzegging afkomt. Het is een blok aan je been waar je last van hebt zo lang deze er is. En vaak ook nog een tijd erna. Voorkom dus ellende en zorg dat je zo snel mogelijk van dit stempel achter je naam af bent. Daar doe je jezelf een heel groot plezier mee. Het maakt een hele hoop zaken die met rijden te maken een stuk simpeler.

Verzekeringen die je wel accepteren met een rijontzegging

Met een rijontzegging is het gelukkig niet helemaal onmogelijk om een verzekering te kunnen afsluiten. Er zijn verzekeringen die je wel zullen accepteren. Er is een vangnet voor mensen die door reguliere maatschappijen niet geaccepteerd worden. Deze partijen zeggen geen nee en zullen je onder bepaalde voorwaarden wel willen accepteren. Dat zijn meestal voorwaarden die minder fijn zijn dan bij andere maatschappijen, maar het is beter dan niks.

Hou rekening met andere voorwaarden

Hou dus rekening met strengere voorwaarden en eventueel aanvullende voorwaarden. Met een rijontzegging ben je voor een verzekeringsmaatschappij een klant met een hoge risicofactor. Een verzekeraar zal zich daar altijd tegen in willen dekken. Zo betaal je meestal een premie die hoger is dan gemiddeld. Dat is vervelend, maar wel begrijpelijk. Daarnaast is de kans groot dat je vooraf een bedrag eigen risico moet overmaken aan de partij. Dat geldt als je geen schade hebt gereden en het gaat meestal echt om een vooruitbetaling. Als je de verzekering beÃĢindigt en je hebt geen schade gereden, dan krijg je dat bedrag weer terug.