Selecteer een pagina

Ben jij een echte speurneus?

Wat vind je nu echt een leuke activiteit om te doen met vrienden, familie of collega’s? Denk je dan aan wandelen, fietsen, sporten, uitgaan of feesten? Een leuke tip is deelnemen aan de autospeurtochten. Als je een echte avonturier bent, dan is dit wel degelijk een uitje waar je van gaat genieten. Zit je ook graag in de auto en wissel je het af met vragen en opdrachten? Dan is dit hoe dan ook wat voor jou, dus zorg dat je een team samen gaat stellen met wie jij de leukste speurtochten in de praktijk uit kunt voeren. Het is fijn om samen te zijn, want soms moet je de auto even verlaten en een probleem oplossen. Samen weet je meer dan alleen, en je kunt maar beter hardop denken en dan kun je elkaar helpen.

Speuren doe je samen

Soms moet je buiten de auto een foto zoeken en dan krijg je een hint naar het antwoord. Wie zal de hint oppakken en het antwoord weten? Het leukste is dat de tochten voor jong en oud geschikt zijn dus ook de kinderen kunnen actief meedenken en hun hersenen goed laten kraken. Geef elkaar een hint en dan kom je samen tot de beste antwoorden. Misschien durf je er wel een wedstrijd van te maken en ga jij met anderen de competitie aan wie als eerste binnen is met alle antwoorden goed. 

Welke autospeurtocht wordt het?

Qua autospeurtochten zijn er tal van mogelijkheden. Als je graag een tocht wil maken van ongeveer 85 km dan kun je denken aan de tocht van Hondsrug. Liever iets korter bijvoorbeeld 73 km? Dan kun je denken aan de tocht van Salland. Je gaat dan naar Diepenveen, Heeten, Holten, Haarle, Sallandse Heuvelrug, Wesepe, Boskamp, Olst & Deventer. Je zou ook nog de tocht van de Utrechtse Heuvelrug kunnen kiezen en dit is dan een tocht van 95 km ongeveer. Je gaat vooral samenwerken, maar je ziet ook erg veel onderweg. Het is dan ook een gouden tip om regelmatig te stoppen, picknicken of een hapje eten of wat drinken, zo geniet je ook van het buiten zijn.